Това е третият път, в който Пхенян тества крилати ракети в

...
Това е третият път, в който Пхенян тества крилати ракети в
Коментари Харесай

Пхенян направи трети тест на крилата ракета в рамките на една седмица

Това е третият път, в който Пхенян тества крилати ракети в границите на по-малко от една седмица, отбелязва Ройтерс. 

Изстрелването се случи на фона на нарасналото напрежение в района, където темпото на демонстрациите на оръжия от страна на Северна Корея и комбинираните военни учения на Съединени американски щати със съдружниците Южна Корея и Япония се ускориха в символ на ответна реакция.

 

Изявлението бе публикувано през днешния ден от държавната осведомителна организация КЦТА и удостоверява информацията, оповестена от южнокорейската войска, че през вчерашния ден Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети край западните си крайбрежия, отбелязва Ройтерс.

" Учението способства за инспекция на готовността на армията ни за незабавно контранападение и за повишение на потенциала ѝ за стратегически удари. Учението не оказа негативно влияние върху сигурността на страните в района ", написа в изказването.

На 14 януари Пхенян тества и нова ракета с промеждутъчен обхват с твърдо гориво, с което акцентира напъните си за рационализиране на набора си от оръжия, ориентирани към отдалечени американски цели в Тихия океан, в това число военния център Гуам.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР